3D Issue Knowledge Base3D Issue Version 6Design/ Content V6

Videos I add are not playing

Contact Support
March 26, 2013 at 4:54 pm #23830

Videos I add are not playing

There are a few common problems that cause video not to play. These are the most common causes of video playback issues:

*   The video codec – Web browsers are temperamental when playing videos. Often a video will play fine on your computer but play in a web browser that supports that format. It all comes down to how the video was made. The most ideal video format possible, to support as many browsers are devices as possible is MP4 video files, using H.264 encoding and AAC audio. MOV files are not recommended as they have incredibly poor support in devices and unreliable encoding.

*   Video size. As silly as it sounds, if your video is too big the problem may simply be that it is downloading fully before playing and is so large that its take a long time to download. Keeping the size down should help with that.

*   Server MIME types. A problem we have started encountering more and more in recent months are servers that do not have MIME types configured for different video formats. The problem mostly occurs with IIS servers and MP4 files. If you have your server admin check that the server is configured for videos you can rule this out.

If you feel you’ve tried each of these to no avail, then contact us at support@3dissue.com and please include the video file or a link to the publication online to ensure a quick resolution.


Copyright © 3D Issue Ltd 2016. All rights reserved.